TROBI BONES RAONS

ESTABLEIXI UNS OBJECTIUS

VEURE ELS MOMENTS DIFÍCILS

BUSQUI SUPORT

COM DIR “NO”

MANTÉN-T'HI!


No perdi de vista els seus propòsits

Prendre alcohol és un aspecte divertit de la vida de moltes persones, un hàbit que no voldrien perdre i que, per tant, els és difícil canviar. No obstant això, la informació que fins ara ha treballat l’ajudarà.

Quins beneficis pot tenir si deixa de beure?

  • Dormirà millor, tindrà més energia
  • No tindrà mal de cap
  • Tindrà més memòria
  • Tindrà un millor estat d’ànim
  • Se li reduirà el risc de patir hipertensió arterial, càncer, problemes hepàtics, i de patir lesions.

Segueix endavant amb les seves raons per voler reduir o deixar el consum d’alcohol. Revisi el seus motius per recordar per què volies fer canvis.


No s’abandoni. Comprovi regularment el consum diari. Encara que de vegades no s’ensurti, ho pot tornar a intentar. Ho pot aconseguir si es segueix esforçant.


Mantenir-se ocupat. Si ha begut alguna copa de més, pensi per què ho ha fet i planifiqui estratègies per tal que no torni a passar: exercici, veure pel•lícules, jocs, ioga, cursos...


Si vostè sent que ha de consumir, fer un canvi a una altra activitat ràpidament pot ajudar. La sensació passarà.


No es desanimi ni pensi que ha fracassat o et rendeixis només perquè has tingut un mal dia. No et donis per vençut i siguis amable amb tu mateix: Pensa "Ho faré diferent la propera vegada". Recordeu enfocar el problema i buscar solucions.


Donar-se un copet a l'esquena i recompensar-se amb alguna cosa que li agradi.


El canvi no succeeix de la nit al dia. Ha de ser pacient. El pas més petit en la direcció correcta et porta cap a la seva meta.


Si reduir el consum d’alcohol li resulta més complicat del que pensava... parli amb el seu professional de la salut. L’ajudaran a trobar solucions.