Beveumenys

Benvinguts al PROGRAMA BEVEU MENYS

Amb l’alcohol, menys és millor


Resultats de l’enquesta sobre comportaments de risc per a la salut dels estudiants de 2ària de BCN

L’objectiu és conèixer els comportaments i factors de risc per a la salut dels escolars de la ciutat de Barcelona.

A l’enquesta s’aborden temes diversos com el consum de tabac, alcohol i altres substàncies addictives, els hàbits alimentaris, la sexualitat i contracepció, la salut i les relacions amb els altres, el temps de lleure i la mobilitat i seguretat viària.

L’enquesta es basa en qüestionaris validats desenvolupats per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB).

Impacte del consum d´alcohol dels pares en el desenvolupament de l´autocontrol en la adolescència temprana

L´article examina l´associació entre els problemes d´alcohol dels pares i l´autocontrol en els nens en la transició de la infancia a la adolescència temprana.

Els resultats indiquen que els fills de pares alcohòlics, poden ser vulnerables i que l´adolescencia temprana pot ser un moment important per a la intervenció amb les famílies i facilitar un major autocontrol abans de l´inici a la escola secundària.

Els efectes de la comercialització en línia d´alcohol sobre el consum dels joves.

La investigació suggereix que la comercialització en línia d´alcohol porta els joves a beure més, amb més freqüència i a una edat més primerenca.

La revisió conclou que la venda en línia d´alcohol, no només s´associa amb l´aparició del consum d´alcohol, sino també amb la quantitat consumida  i amb la freqüència de consum. Un estudi fins i tot suggereix una associació amb la borratxera.

Consum de 5 o més begudes alcohòliques seguides. Hàbit comú entre els adolescents majors d’edat dels EEUU.

Un total del 20% dels estudiants de secundària van fer consum de 5 o més begudes. El 10% de 10 o més i un 5.6 % van fer consums de 15 o més begudes en les darreres 2 setmanes. Factors com el nivell cultural familiar o la zona de residència poden actuar com a factors predictius, així com el consum d’altres substàncies.

Consum de begudes energitzants amb alcohol, una barreja arriscada

El consum de begudes energitzants (BE) amb alcohol es una pràctica barata i popular entre la joventut, per a evitar la ressaca i aguantar de festa fins altes hores de la matinada. L´article exposa 2 casos clínics d´intoxicació aguda ateses al servei d’urgències i ens descriu els efectes de les begudes energitzants amb alcohol, i el tractament rebut.

Cerca

Filtra per categories

Avís Legal