Tornar

Nou de cada deu temptatives de suïcidi en menors són per intoxicació



 Dimarts 11 de Febrer de 2014

Barcelona, 4 feb. (EFE).- Un 90,6% de les temptatives de suïcidi en menors d´edat es produeix per intoxicació, sobretot de fàrmacs, segons un estudi del Servei d´Urgències de Pediatria de l´Hospital Sant Joan de Déu, realitzat a partir de 247 menors de 18 anys que van anar al centre després d´una temptativa suïcida.

Les dades d´aquest estudi les ha explicade una de les seves autores, la doctora Lídia Martínez, que treballa a urgències de l´hospital pediàtric de Sant Joan de Déu, durant la "IX Jornada d´Actualització en Toxicologia Clínica", que s´ha celebrat a Barcelona auspiciada per la farmacèutica Menarini.

Martínez ha explicat que el mecanisme més utilitzat en la temptativa de suïcidi és la intoxicació -90,6 per cent-, sobretot la farmacològica i que els medicaments més usats per a això van ser els psicofàrmacs (amb predomini dels sedants) i els analgèsics.

La doctora Martínez ha advertit: "els pediatres hem d´estar atents a la detecció de signes d´alarma en els nostres adolescents, dedicar uns minuts a conèixer com se senten i no infravalorar els missatges pessimistes ni les conductes impulsives davant els conflictes".

Segons dades de l´Institut Nacional d´Estadística d´Espanya, el 2011 es van registrar 47 morts per suïcidi en el grup d´edat de 10 a 19 anys (6,4 per cent de morts a aquesta edat), cosa que situa el suïcidi com la quarta causa de mort a aquesta edat després dels accidents, els processos tumorals i les malalties del sistema nerviós.