Tornar

El nou Codi Europeu contra el Càncer és: Si vostè beu alcohol de qualsevol tipus, limiti el consum.



 Divendres 13 de Febrer de 2015

En celebrar el Dia Mundial contra el Càncer (04 de febrer) i els èxits que s´han verificat en l´àrea de la prevenció del càncer, cal recordar que el consum d´alcohol és una de les causes menys conegudes del càncer.

El missatge en relació amb el consum d´alcohol en el nou Codi Europeu contra el Càncer és: Si vostè beu alcohol de qualsevol tipus, limiti el consum. I recordi que:

 
• No beure alcohol és millor per a la prevenir el càncer.
 
• Els primers vincles concloents entre l´alcohol i el càncer es van establir el 1987, però, 25 anys després, només el 36% dels ciutadans de la UE són conscients d´aquesta relació. 
 
• Les begudes alcohòliques afecten el tracte digestiu i contribueixen al desenvolupament de càncer de mama.
 
• Tenint en compte que Europa és la regió on el consum d´alcohol és el més elevat del món, amb alguns països europeus que superen de 2 vegades en rang a la mitjana mundial, aquesta dada exigeix una acció immediata.
 
 
Cal que hi hagi una millor informació pública, més consciència entre els professionals de la salut i les mesures de salut pública eficaces per ressaltar el vincle i promoure mesures per reduir les morts i malalties evitables.
 
Mariann Skar, Secretària General Eurocare, va comentar: "Donem suport al 4t Codi Europeu contra el Càncer i estem encantats amb el clar missatge que transmet en relació amb el consum d´alcohol. Ens agradaria fer una crida a tots els actors, públics i privats, per ajudar a crear consciència sobre el fet que l´alcohol contribueix al desenvolupament del càncer. Tots tenim el dret de saber quins efectes secundaris causen les begudes a la nostra salut ".

Informació addicional: