Tornar

Agraïment a les companyes del CAP Vilafant



 Dimarts 19 de Juliol de 2016

Ens plau informar-vos que des de la Subdirecció General de Drogodependències ens vam posar en contacte amb l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, perquè valoressin una informació que ens van fer arribar les companyes del CAP Vilafant, sobre un producte per reduir l´alcohol en sang, i que efectivament, es va confirmar que es tracta de publicitat enganyosa, que comporta errors d’informació importants al consumidor, creant una falsa seguretat enfront al consum d’alcohol, i en conseqüència possibles danys a les persones consumidores.

 

El producte publicitat a una fira de Catalunya, està constituït per un extracte glucídic de cereals (no es disposa d’informació de l’extracte, ni a partir de quins cereals s’ha obtingut) amb conservants i aromatitzants i un 38% d’aigua. A més hi ha el risc que indueixi a un major consum d’alcohol, degut als efectes que se li atribueixen (ajuda a reduir l´alcohol en sang) i que pot comportar una falsa sensació de seguretat en els consumidors. L’organisme competent es posarà en contacte amb les comunitats autònomes implicades, ja que el producte no es produeix a Catalunya.

L’eliminació de l’alcohol en sang no és una propietat intrínseca als aliments i es podria considerar una declaració de propietats saludables que, en el seu cas, requeriria una avaluació prèvia a la seva autorització, que hauria de dur a terme l’Agència Europea de Seguretat Alimentària.

Per part nostre, ens posarem en contacte amb els organitzadors de la fira per tal d’informar-los del succeït i evitar que permetin la promoció d’aquests productes en futures ocasions.  

En relació a tot plegat, volem agrair a les companyes del CAP VilafantSara Dunjo, Remei Miralles i Elvira Pou la sensibilitat mostrada en vers la prevenció dels problemes de consum d’alcohol, en fer-nos arribar tota aquesta informació. En especial perquè  ho van fer fora de la consulta i exercint una postura crítica molt interessant.