Tornar

Campanya #Veusquenoveus Commemoració del Dia Internacional de les Dones


8 març
 Dimarts 6 de Març de 2018

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, l’Institut Català de les Dones centra l’eix de reivindicació en la millora de la visibilitat i la representació de les dones als mitjans de comunicació i a la societat en general. 

Aquest és el tema de la campanya, els actes i el Manifest institucional. És urgent arribar a la paritat i aconseguir una representació justa, equilibrada i positiva de les fites assolides per les dones en els diferents àmbits socials. 

La campanya #veusquenoveus consisteix en un vídeo protagonitzat per dones que no apareixen habitualment als mitjans, o que hi apareixen estereotipades, amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de visibilitzar les dones reals. El procés de creació s´ha dut a terme amb dones que participen en activitats de La Bonne, treballadores de la llar, dones grans del districte de Ciutat Vella de Barcelona i treballadores culturals. Aquestes dones són, també, les que es reflecteixen en la gràfica-cartell de la campanya que us fem arribar. Tots aquests materials estan a la vostra disposició en aquesta plana web de l’ICD 

També trobareu el dossier estadístic “Les dones a Catalunya 2018”, elaborat per l’Observatori de la Igualtat de Gènere (OIG), amb els principals indicadors de les desigualtats entre dones i homes. En aquesta publicació hi trobareu dades sobre la participació de les dones als mitjans de comunicació, i també dades sobre l’àmbit laboral, les condicions de vida, la formació, la salut, les tecnologies de la informació i la comunicació, l’esport i la cultura.

Desitgem que tota aquesta informació sigui del vostre interès i esperem comptar amb la vostra complicitat per a la divulgació d’aquests missatges a través dels vostres mitjans de comunicació i avançar, així, en la normalització de la representació de les dones i l’eliminació dels imaginaris que reprodueixen dia a dia rols i estereotips sexistes.