Tornar

L´abús d´alcohol pot augmentar el risc de demència


The Lancet
 Divendres 13 de Abril de 2018

Un estudi de cohorts retrospectiu d´àmbit nacional suggereix que la càrrega de la demència atribuïble als trastorns per l´abús d´alcohol és molt més gran del que es pensava, de manera que el consum d´alcohol hauria de reconèixer-se com un factor de risc important de tots els tipus de demència.

 

Els investigadors van analitzar dades de 1.109.343 adults francesos, majors de 20 anys, que van ser diagnosticats de demència entre 2008 i 2013. Van trobar que el consum crònic d´alcohol era un factor de risc important en tots els tipus de demència, però sobretot en la demència d´inici precoç. 

 
En general, el consum d´alcohol es va associar amb un risc tres vegades més elevat de tots els tipus de demència. L´alcohol va ser un factor en un 57% dels 57.353 casos de demència d´inici precoç, desenvolupada abans dels 65 anys.
 
Segons els autors, el vincle entre demència i trastorns per abús d´alcohol necessita més investigació, però probablement l´alcohol condueixi a un dany cerebral estructural i funcional permanent.
 
A més, els trastorns per abús d´alcohol també augmenten el risc d´hipertensió, diabetis, ictus, fibril·lació auricular i insuficiència cardíaca, que a la vegada poden incrementar el risc de demència vascular.

Informació addicional: