Tornar

Cal replantejar els límits per al consum de risc d´alcohol?


imatge
 Dilluns 23 de Abril de 2018

Els límits per al consum de risc d’alcohol és un tema llargament debatut i sobre el que no hi ha encara consens internacional.

L’estudi recentment publicat a la revista científica The Lancet amb el títol “Risk thresholds for alcohol consumption: combined analysis of individual-participant data for 599?912 current drinkers in 83 prospective studies” estableix que el llindar per al risc baix de mortalitat per qualsevol causa s’hauria de situar en aproximadament en 100 g./setmana. 

 

Aquest límit és molt més baix que el recomanat en la majoria de les guies i també pel nostre programa Beveu Menys, que el situa en 280 g./setmana per als homes, i en 170g./setmana per a les dones.  

S’obre doncs una bona oportunitat per debatre i replantejar-nos si caldria baixar els límits en el nostre context i si aquesta mesura seria ben rebuda tant pels professionals de la salut com per la ciutadania. 

Per aprofundir sobre aquest estudi i el debat al respecte us convidem a llegir l’article que el podeu descarregar directament de la revista The Lancet i a consultar la publicació feta pel grup d’Educació sanitària i Promoció de la Salut del PAPPS, que trobareu al blog: http://educacionpapps.blogspot.ch/  

 

Referències

Descarregar PDF de l’article: Wood, A. M., Kaptoge, S. K., Butterworth, A. S., Paul, D. S., Burgess, S., Sweeting, m., Bell, S., et al. (2018). Risk thresholds for alcohol consumption: combined analysis of individual-participant data for 599?912 current drinkers in 83 prospective studies. The Lancet, 391