Tornar

Alcohol i Covid-19 - Setmana de Sensibilització sobre els Riscos de l´Alcohol 2020


Alcohol i covid
 Dijous 26 de Novembre de 2020

La irrupció de la pandèmia de la Covid-19 ha tingut un impacte en la salut de la població en molts àmbits. Ha suposat molts reptes per a tothom, també per a les institucions públiques a l’hora de donar resposta a les canviants circumstàncies i oferir eines, tant a la ciutadania com als professionals, per poder gestionar el dia a dia. Per tancar la Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol, que es va celebrar del 16 al 22 de novembre, la Sub-direcció de Drogodependències publica un especial sobre “Alcohol i Covid-19”.

Per tal de poder entendre les preocupacions i necessitats de la població durant el confinament, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, juntament amb l’IDIAP Jordi Gol i ESADE, van desenvolupar una enquesta adreçada a la població general per entendre com la situació excepcional que s’estava vivint estava afectant la salut i el benestar emocional de les persones. Aquesta enquesta ha estat un element clau que ha servit per fer recomanacions, planificar accions i serveis per tal d’abordar les diferents conseqüències de la pandèmia i poder, així, minimitzar el seu impacte. En l’especial en podreu consultar els resultats i conclusions.

 

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) també ha desenvolupat un conjunt de nous materials per tractar la desinformació i proporcionar informació fiable sobre els riscos del consum d’alcohol durant la pandèmia. L’especial “Alcohol i Covid-19” també recull aquests materials i altres documents d’interès.


Informació addicional:

Etiquetat com: Alcohol