Beveumenys

Benvinguts al PROGRAMA BEVEU MENYS

Amb l’alcohol, menys és millor


Setmana del Cribratge d’Alcohol: Del 12 al 18 de Novembre

 Un any més, us animem a organitzar la IX Setmana del Cribratge d’Alcohol que tindrà lloc del 12 al 18 de novembre d’enguany. Sent el 15 de novembre, el dia sense alcohol.

Us facilitem informació de la setmana amb idees i activitats que podeu realitzar als centres o a la comunitat

 

El lema de la campanya és:

 

“Alcohol és responsabilitat de tothom”

 

 

Formació perifèrica als EAPs

formacioperiferica
Font: Materials

Com sabeu, hem anat realitzant formacions de formadors al territori, adreçada a tots els referents, amb una formació actualitzada sobre nous paradigmes en alcohol.

 Els referents podeu realitzar la formació perifèrica als vostres EAPs fent un curs presencial (2 hores): Actualització en nous paradigmes en alcohol.  (Es poden fer dos sessions d´1 hora, o una sessió de 2 hores)

Tots els materials e informació sobre com fer les sessions i acreditar-les ho trobareu aquí: Formació perifèrica

Per informar sobre les dates, podeu enviar mail a: aula@camfic.org  o  beveumenys.salut@gencat.cat 

Si no vau poder realitzar el curs de formació de formadors, i teniu algun dubte sobre els materials alhora de fer la formació, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Cal replantejar els límits per al consum de risc d´alcohol?

Els límits per al consum de risc d’alcohol és un tema llargament debatut i sobre el que no hi ha encara consens internacional.

L’estudi recentment publicat a la revista científica The Lancet amb el títol “Risk thresholds for alcohol consumption: combined analysis of individual-participant data for 599?912 current drinkers in 83 prospective studies” estableix que el llindar per al risc baix de mortalitat per qualsevol causa s’hauria de situar en aproximadament en 100 g./setmana. 

L´abús d´alcohol pot augmentar el risc de demència

Un estudi de cohorts retrospectiu d´àmbit nacional suggereix que la càrrega de la demència atribuïble als trastorns per l´abús d´alcohol és molt més gran del que es pensava, de manera que el consum d´alcohol hauria de reconèixer-se com un factor de risc important de tots els tipus de demència.

Cerca

Filtra per categories

Avís Legal